PRAHA. Leijonien ykkösketju menee jälleen uusiksi MM-kisoissa.

Keskiviikon harjoituksissa Suomen ykkösen keskellä pelasi Mikael Granlund ja laidoilla Valtteri Puustinen sekä Jere Innala.

Ykkösketju on aiheuttanut päävalmentaja Jukka Jaloselle päänvaivaa. Granlundia on kokeiltu keskellä ja laidassa, välillä Konsta Helenius kävi ykkösen keskellä, mutta sekään ei toiminut. Juha Jääskäkin kävi näyttäytymässä ykkösessä, ja nyt on sitten Innalan vuoro.

Voitokkaan Norja-ottelun jälkeen Jalonen kritisoi poikkeuksellisen suoraan ykkösketjun pelaamista. Jalonen sanoi, että kentän ongelmat on huomattu kaikkialla, ja että ”ehkä pitäisi tehdä enemmän hommia”.

Leijonien kapteeni Granlund vastasi kritiikkiin keskiviikon harjoitusten jälkeen näin:

– Aina pitää tehdä hommia jäällä. Se on isoin asia varmaa jokaisessa joukkueessa, että hommia pitää tehdä, jotta pystytään luomaan paikkoja ja puolustamaan hyvin. Työnteko on koko joukkueelle tosi iso asia.

– Se testataan näin, Jere tulee siihen ja katsotaan, miten homma lähtee kulkemaan.

Uudesta ketjukaveristaan Innalasta Granlundilla oli runsaasti hyvää sanottavaa.

– Erittäin taitava, hyvä ja halukas. Haluaa hyökkäyspäässä pysyä kiekossa ja päästä paikoille. Hän pystyy itsekin rakentamaan paljon omalla taidollaan ja luistelemisellaan tilaa itselleen. Ja tosi hyvä laukaus tietysti. On pelannut superhyvän kevään Ruotsissa playoffeissa sun muuta. On kiva päästä pelaamaan hänen kanssaan.

Granlund myönsi, että ykkönen voisi pelata paremminkin, mutta toisaalta samaan hengenvetoon hän muistutti, että turnausta on vielä reilusti jäljellä.

– On meillä paikkoja ollut. Totta kai kaikki varmaan haluaisivat, että pystyttäisiin vielä paremmin tekemään asioita ja saamaan kaikki oikeille paikoilleen ja pääsemään maalintekosektoreille. Kolme peliä pelattu, ja tässä on hyvin aikaa saada kaikki hommat kuosiin ennen kuin alkaa tärkeimmät pelit.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS