Kuka loisti Leijonissa? Entä kuka oli pettymys?

Leijonat.com arvioi jokaisen suomalaispelaajan Karjala-turnauksen kouluarvosanoin 4-10. Arvosanaan vaikuttaa ennakko-odotukset turnauksesta sekä pelaajan rooli.

Kuten listaus paljastaa, löytyi Leijonista usea yllättäjä. Varsinkin nuoret Liiga-tähdet tekivät viikonloppuna upean hypyn maajoukkueeseen.

 

Leijona-arviot:

Maalivahdit:

35 Vehviläinen Veini, Kärpät Oulu 10

Kaksi peliä, kaksi nollapeliä. Vehviläisen leijonadebyytti oli ikimuistoinen – tolppien välissä nähtiin rauhallinen ja vakuuttava torjuja.

LUE MYÖS: Näkökulma: Uusi leijonatähti on syttymässä! Veini Vehviläinen antoi hurjat näytöt NHL-pomoille

77 Metsola Juha, Salavat Julajev Ufa, KHL 7-

Torjui torstain Venäjä-tappiossa. Vaikka ottelu oli maalivahdille vaikea, ei kaukalossa nähty silti parasta Metsolaa. Kun miettii Metsolan hurjaa alkukautta KHL:ssä, jäi loppukauden maajoukkueturnauksiin väkisinkin parannettavaa.

rpt

Puolustajat:

2 Pokka Ville, Avangard Omsk, KHL 7½

Pokan Karjala-turnaus oli melko tasapaksu. KHL-pakki pelasi sekä Venäjää että Tshekkiä vastaan. Peruspuolustaja ei loistanut, mutta ei pettänytkään. Oma rooli jäi melko pieneksi.

LUE MYÖS: Takaisin huipulle? Leijonat-pakki päässyt NHL-legendan kovaan kouluun – ”Vapaapäiviä ei pahemmin pidetä”


4 Lehtonen Mikko, HV71, SHL 8+

Ruotsissa kiekkoileva pakki oli mukana kaikissa Leijonien kolmessa ottelussa. Lehtonen oli elementissään varsinkin Tshekkiä vastaan tukien hyökkäyksiä useilla oikeilla ratkaisuilla. Kokonaisuutena varmaa tekemistä.


6 Hakanpää Jani, Kärpät Oulu 9-

Hakanpää oli pakkiparinsa Teemu Kivihalmeen kanssa tilastollisesti miinuksella Venäjä-pelissä (teholukema -2). Pelillisesti duo pelasi kuitenkin vahvasti kaikissa kolmessa pelissä. Isokokoinen pakki tuki hyvin hyökkäyksiä ja luuti omassa päässä kiitettävällä tasolla.

7 Vittasmäki Veli-Matti, Tappara Tampere 8

Perushyvä turnaus. Pari taklausta, kiekonriistoa ja varmaa oman pään puolustamista.

40 Lindbohm Petteri, Lausanne HC, NLA 8+

Ensimmäiset maaottelunsa pelannut Lindbohm oli pirteä varsinkin Venäjää vastaan. Kypsää puolustuspeliä, muutama iso taklaus sekä helppoja syöttöjä ylöspäin. Peruspakilta mainiota tekemistä.

LUE MYÖS: NHL-unelma tauolle! Leijonajärkäle jätti Pohjois-Amerikan, hakee uutta nostetta uralleen: ”Päätin ottaa askeleen taaksepäin”


42 Eronen Teemu, HIFK Helsinki 8½

Erosen kolme ensimmäistä leijonapeliä sujuivat mainiosti. Varsinkin Venäjää vastaan pakki oli luomassa paljon hyökkäyspäähän. Ruotsia vastaan tuli odotettu palkinto, kun HIFK-taituri pääsi iskemään maajoukkueuransa avausmaalin.


50 Koivisto Miika, Dynamo Moskova, KHL 8-

Koivisto pelasi Venäjää ja Ruotsia vastaan. Ei pettänyt, mutta ei pystynyt nousemaan esille. Kiekollisesti varmoja ratkaisuja – pyöritti ylivoimapeliä ilman palkintoja.


55 Ohtamaa Atte, Kärpät Oulu 9

Isokokoinen peruspakki hoiti oman tonttinsa odotetun vahvasti. Joukkueen kapteeni toi tärkeää kokemusta nuoreen pakistoon.


61 Kivihalme Teemu, Kärpät Oulu 9

Vaikka Ruotsi-pelissä tuli muutama kiekollinen virhe, oli Kivihalme turnauksen isoimpia yllätyksiä. Kiekollisesti rohkeaa peliä – se toi selkeästi lisäarvoa Leijonien peliin kaikissa kolmessa ottelussa.

LUE MYÖS: Yllättävä kielimuuri! Leijonien debytantti ei puhu suomea, tarvitsee tulkkia kopissa: ”Tämä on vaikea kieli”

Hyökkääjät:

12 Anttila Marko, Jokerit Helsinki, KHL 8½

Järkälemäinen hyökkääjä hoiti oman roolinsa Venäjää ja Ruotsia vastaan. Erityisesti sunnuntaina Anttila oli isossa roolissa, kun Leijonat tappoi Ruotsin 5-3-ylivoiman.

13 Ruohomaa Mikael, Neftehimik Nizhnekamsk, KHL 7

Ruohomaa väläytteli, mutta ei lopulta noussut KHL-syksyn tasoiseen lentoon Leijonissa. Pelasi Venäjää ja Ruotsia vastaan.


15 Aaltonen Miro, HK Vitjaz, KHL 7½

Aaltonen pelasi sekä Venäjää että Tshekkiä vastaan. Varsinkin avauspelissä vastuuta tuli yli 20 minuuttia. Kuten olettaa, hyppy uusien ketjukavereiden viereen ei ollut helpoin tehtävä. Hoiti roolinsa, mutta ei loistanut.


19 Nättinen Joonas, Neftehimik Nizhnekamsk, KHL 8+

Nättinen pelasi pienehkössä roolissa kaikki kolme peliä. Isoin palkinto tuli Tshekkiä vastaan, kun hyökkäjään sinnikkyys tuotti tärkeän maalin. Energinen vääntäjä.

rptoz


20 Ruotsalainen Arttu, Ilves Tampere. 9½

Leijonahyökkäyksen suurin onnistuja. Pirteää peliä ja älykkäitä ratkaisuja molemmissa viikonlopun peleissä. Hieno turnaus todisti, ettei Ruotsalaisen vahva syksy ole sattumaa.

LUE MYÖS: Leijonien yllätysnimi loisti heti sankarina: ”Tämä tuli puskista – laskin, että prosentin mahdollisuus”


21 Tyrväinen Juhani, HIFK Helsinki 7½

HIFK-voimapesä hoiti oman roolinsa viikonlopun peleissä. Toi energiaa jäälle, mutta ei pystynyt pienessä roolissa nousemaan sen suuremmin esille.


22 Niemi Mika, Jokerit Helsinki, KHL 7

Venäjää ja Ruotsia vastaan pelannut Niemi hoiti oman roolinsa takuuvarmasti. Arvosanaa laskee Ruotsi-pelin typerä päähän kohdistunut taklaus, joka tarjosi vastustajalle ylimääräisen lipun peliin mukaan.


24 Leskinen Ville, Kärpät Oulu 9+

Kärppien kiekkotaituri väläytteli jo Tshekki-pelissä. Turnauksen paras peli nähtiin sunnuntaina, kun Leskinen hurjasteli tehot 1+1 pelaten myös muuten vahvasti. Tärkeä osa Leijonien pirteintä ketjua Ruotsalaisen ja Harri Pesosen kanssa.


25 Rajala Toni, EHC Biel, NLA 7½

Rajala väläytteli eniten Venäjä-pelissä. Tshekkiä vastaan rooli jäi lopulta pieneksi. Vauhtikone on parhaimmillaan hyökkäyspäässä – tehot jäivät vielä maajoukkuekauden avauksessa piippuun.


27 Palve Oula, TPS Turku 8-

Palve väläytteli Venäjää vastaan – kuitenkin ilman onnistumisia. Tshekkiä vastaan oli paljon vaikeampaa, kun rooli jäi pienemmäksi.


28 Pesonen Harri, SCL Tigers, NLA 8½

Sveitsissä huippukautta pelaava hyökkääjä pelasi kaikki kolme ottelua. Pesonen oli tärkeä lenkki Leijonien parhaassa ketjussa. Tuhlaili useamman maalipaikan – kokonaisuutena silti mainio turnaus.

LUE MYÖS: Hurjaa jälkeä! Tulikuuma leijonatykki selätti mystiset sairastelut: ”Hermot olivat koetuksella”


38 Turunen Teemu, HPK Hämeenlinna 8-

Turunen hoiti oman roolinsa ilman suurempia otsikoita. Ei loistanut eikä pettänyt. Pelasi noin 12 minuuttia sekä Ruotsia että Tshekkiä vastaan.


65 Manninen Sakari, Jokerit Helsinki, KHL 8+

Kaikki kolme peliä pelannut Manninen rehki paljon erityisesti Venäjä- ja Ruotsi-peleissä. Yli 20 minuutin peliaika todisti, että Manninen pystyi vakuuttamaan leijonavalmennuksen heti. Hyvä alkukausi Jokereissa näkyy jäällä – nuoren hyökkääjän itseluottamus on kunnossa.


70 Hartikainen Teemu, Salavat Julajev Ufa, KHL 9+

Leijonien voimapesä pelasi hienon turnauksen. Vaikka tehoja ei tullut hirveästi, oli Hartikainen yksi joukkueensa kärkinimistä. Kiekonriistoja, vahvaa fyysistä peliä ja rouhimista. Ei ole sattumaa, että Hartikaisella on allaan vahva KHL-syksy.


71 Puustinen Juuso, Neftehimik Nizhnekamsk, KHL 7½

KHL:ssä maaleja sylkenyt Puustinen jäi Leijonissa ilman onnistumisia. Ylivoimallakin pelannut huippunimi väläytteli, mutta kokonaisuutena jäi parannettavaa.


81 Pakarinen Iiro, Metallurg Magnitogorsk, KHL 7½

Pakarinen pelasi Venäjää ja Tshekkiä vastaan jopa yllättävän pienessä roolissa. Vaikka NHL-paluumuuttaja ei loistanut, osoitti hän hoitavansa alempien ketjujen roolin kunnialla.

LUE MYÖS: Näkökulma: Uusi leijonatähti on syttymässä! Veini Vehviläinen antoi hurjat näytöt NHL-pomoille

LUE MYÖS: Mykistävää! Leijonien uusi sankarivahti varasti show’n – kuivat kommentit naurattavat

LUE MYÖS: Leijonien maalivahtiruletti ihmetytti kiekkokansaa – Jukka Jalonen: ”Joku kierosilmä luki väärin – ei kusetusyritys”

LUE MYÖS: Ruotsia käkättimeen! Leijonat murskaava isäntä – tulikuuma sankarivahti jälleen ohittamaton

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo